Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko
eli "näppylämuussi" 
 


(neljä annosta)

1 kg lanttuja
n. 1 dl kermaa tai muuta nestettä
suolaa
50-100 g aurajuustoa

400 g (hirvi)jauhelihaa
sipulirouhetta (tai sipulia muussa muodossa)

juustoraastetta
öljyä vuoan voiteluun

VALMISTUS:
Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi. Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle. Soseuta lantut sauvasekottimella. Lisää kermaa kunnes muussi on sopivan paksuista. Lisää aurajuusto, mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paista jauheliha ja sipuli kypsäksi.

Voitele vuoka öljyllä. Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita. Tasoita pinta. Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Vinkki: Jos on kova nälkä, niin tee muussi ja lisää sinne muut kypsät ainekset ja syö pois. Erillistä paistamista ei välttämättä tarvita.


Loistava ruoka silloin, kun tekee mieli jotain tuhtia