(yksi annos)

1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta

VALMISTUS:
Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.


TÄYTEVAIHTOEHDOT: (kahdeksan annosta) 

Juustoporopiirakkatäyte


Helppo suolainen piirakka -täyte

(250g leipäjuustoa
75g kylmäsavuporoa (esim. Prisma tms.)
150g purjoa
1 rkl voita
2 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria
2dl kermaa (anopilla luki kevytkermaa)

VALMISTUS:
Kuutioi juusto, hienonna poro (valmista rouhetta myös myynnissä) ja viipaloi purjo. Hauduta purjo voissa pehmeäksi. Sekoita kermaan pippuri ja munat.

Laita pohjalle ensin poro, sitten purjo ja juustokuutiot ja lopuksi kermaseos. Älä lisää suolaa, poro on suolaista.